• Distributie van content via twitter

Twitter verbiedt versturen berichten met meerdere accounts

Per 23 maart 2018 wordt het gebruik van tools om hetzelfde bericht op verschillende accounts te plaatsen verboden. Het gebruik van enige geautomatiseerde vorm om één identiek bericht te plaatsen wordt verboden laat Twitter in een blogpost weten. Dit gaat gelden voor Likes, Retweets of over verschillende accounts een bericht plaatsen. Twitter moedigt in een persbericht ontwikkelaars van tools aan deze mogelijkheid te wijzigen.

Een uitzondering op deze regel zijn die applicatie die weerberichten of noodberichten versturen of andere publieke mededelingen doen die in het algemeen belang zijn. Denk daarbij aan aardbevingen of tsunami alerts.

Tegelijkertijd heeft Twitter haar eigen tool Tweetdeck functionaliteit al aangepast aan deze regels. Gebruikers van Tweetdeck zijn dus niet meer in de gelegenheid meerder accounts te selecteren voor het verspreiden van 1 bericht.

Wanneer tools niet voldoen aan deze nieuwe regel dan stelt Twitter de betreffende tool mogelijk buiten gebruik.  Geen halve maatregelen dus.

 

 

No Comments

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.