• Contentmarketing Zuurstof voor je klanten

Contentmarketing week #15 Belangen van bedrijven vs klanten

In deze rubriek verzamel ik wekelijks interessante artikelen over contentmarketing. Vaak internationale media maar ook Nederlandse bronnen. De links zijn geordend op basis van het Contentmarketing Canvas Model.  Niet elke onderdeel van het canvas komt elke week aan de orde. Soms is er even geen nieuws te melden.

Het bedrijfsperpectief

Over contentmarketing en doelstellingen van bedrijven. Één doelstelling sprong eruit. Facebook was bezig medische gegevens aan het verzamelen van gebruikers. Dat project is inmiddels gestopt, mede vanwege het Cambrigde Analytica schandaal. Hoewel…. Deze week kwam de NOS met het verhaal dat Nederlandse verzekeringsmaatschappijen informatie over hun bezoekers sturen naar Facebook.

Klantinzichten

Over de drijfveren van klanten, de customer experience en het gedrag van klanten zelf. Snapchat kreeg onlangs te maken met een storm van protest over de wijziging in het presenteren van berichten van Chronologisch naar Algoritmisch. Het lijkt erop dat Snapchat dit aan terugdraaien is.

Bedrijven spreken zich steeds meer uit. Ik vind dat een mooie toegevoegde waarde aan vaak wat klinische merkwaarden. Een bedrijf dat ergens voor staat is immers veel aansprekender. Onlangs sprak het merk The North Face zich uit voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Distributiemiddelen

Hoe breng je en houd je jouw content onder de aandacht van klanten. De alsmaar vernieuwende mogelijkheden van contentdistributie.

Instagram en het Apple horloge hebben afscheid van elkaar genomen. De Instagram App is niet meer beschikbaar op het horloge sinds update 39.o van de iPhone.

Nog een tegenvallertje voor Instagram. Eerder kreeg ze al concurrentie van Vero maar nu ook van bekende beauty influencers. Een bekende Londense nagelsalon WAH Nails begint een eigen Instagram achtige app alleen voor de beauty sector.

Contentformats

Over basis formats die geschikt zijn om je content te maken. De nieuwste ontwikkelingen.

Een leuk artikel over hoe Mercedez-Benz Virtual Reality technieken inzet.

Redactionele hulpmiddelen

Innovaties en heel veel tips om succesvol redactie te voeren. Een contentkalender is hiervan een mooi voorbeeld. In dit artikel de suggestie om ook gerelateerde artikelen op te nemen in je contentkalender. Voor beter overzicht vind ik dit zelf een goed idee. Immers naarmate je meer content produceert is intern linken erg belangrijk voor betere vindbaarheid in Google.

Organisatie

Een contentcultuur ontwikkelen is niet gemakkelijk. Links met tips om mensen bij je contentactiviteiten te betrekken en te houden.

Journalisten en marketing lijken soms water en vuur. Wat is precies het verschil tussen journalistieke verhalen en contentmarketing. Frank.news besprak het in haar eerste Frank Talks video.

Dat je medewerkers je topambassadeurs zijn weten we al langer. Adidas maakt onlangs een campagne samen die testimonials van Adidas medewerkers gebruikte.

Vorige contentmarketing weekedities

Dat was het wel voor deze week. Meer links bekijken? Dat kan. Lees bijvoorbeeld ook.

Week 10week 11, week 12, week 13

No Comments

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.