• Contentmarketing Zuurstof voor je klanten

Contentmarketing deze week #13 strategie, emoji’s en Instagram

In deze rubriek verzamel ik wekelijks interessante artikelen over contentmarketing. De links zijn geordend op basis van het Contentmarketing Canvas Model.  Niet elke onderdeel van het canvas komt elke week aan de orde. Soms is er even geen nieuws

 

Strategische instrumenten

Vernieuwende mogelijkheden die je kunt inzetten om klanten te bereiken.

In reactie op het Facebook & Cambridge Analytica schandaal reageerde Apple CEO Tim Cook als volgt: “de verzameling van Facebook data zou helemaal niet moeten bestaan”.

Maar adverteerders zijn tot nu toe trouw aan Facebook. Advertentiebudgetten worden NIET teruggetrokken.

Later in de week zijn er adverteerders die wel zijn begonnen met bevriezen van hun advertentiebudgetten. Een nieuwe tegenvaller voor Facebook.

Meer nieuws over Facebook. Ze werken eraan om het vertrouwen van mensen terug te winnen. Zo verwijderde Facebook onlangs de mogelijkheid om advertenties te targetten op basis van relatievoorkeuren. Dit wordt met gemengde gevoelens ontvangen.

Naast Facebook nieuws kwam ook Google met het bericht dat Mobile First nu definitief wordt doorgevoerd. Hier een Nederlandstalig artikel van Emerce daarover.

 

Contenttypen

Manieren waarop je je contenformat invult. Hoe breng je jouw boodschap goed over? Deze rubriek verwijst naar naar interessante, grappige en leerzame contentmarketingcampagnes.

Emoji’s in contentmarketing worden nog niet veel gebruikt. Maar daar komt verandering in. En waarom ook niet?

Distributiemiddelen

Hoe breng je en houd je jouw content onder de aandacht van klanten? Dit hoofdstuk gaat over de telkens vernieuwende mogelijkheden van het verspreiden van je boodschap, je contentdistributie.

Instragram kondigde een wijziging aan in haar algoritme. Lees hier wat de consequenties zijn.

Je social media strategie is vaak een groot onderdeel van je contentmarketing strategie. Voor 2018 lees je hier een Instagram strategie gebaseerd op de Customer Journey.

Om je publiek te bereiken heb je niet altijd een App nodig. Progressive Web Apps (PWA’s) zijn een goed alternatief. Hier een mooi achtergrond artikel over PWA’s.

Veel jongeren verlaten Snapchat en verkiezen Instagram. Hier 5 redenen om Snapchat als marketeer achter je te laten en als merk voor Instagram te kiezen.

 

Organisatie

Een contentcultuur ontwikkelen is niet gemakkelijk. Een cultuur in een bedrijf verander je samen. Hieronder links met tips om mensen bij je contentactiviteiten te betrekken en te houden. Maar ook de samenwerking met bureaus komt aan de orde.

Hier een leuk artikel op Marketingfacts! over Nederland als Contentmarketing land. Conclusie, we lopen behoorlijk voorop in Europa.

Veel bedrijven gaan marketing in huis doen. Bureau’s zien de bui al hangen.

Vorige contentmarketing weekedities

Dat was het wel voor deze week. Meer links bekijken? Dat kan. Lees bijvoorbeeld ook.

Week 10week 11, week 12

 

No Comments

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.