• AI-tools om video te transcriberen

AI-tools voor het transcriberen van video’s

Het transcriberen, het uitschrijven van videoteksten of het maken van een videosamenvatting is eigenlijk een informatierijke versie van je videopresentatie. De samenvatting bevat de informatiefste onderdelen zodat een lezer de essentie van een video van bijvoorbeeld een uur in 5 minuten kan doorgronden. Het handmatig maken van een samenvatting van een video kan lastig zijn. Daarom zijn AI-tools voor het transcriberen van video’s een uitkomst.

Verwar het transcriberen, het uitschrijven van bestaande tekst niet met het maken van scripts met AI.

Lijst met AI-tools voor het transcriberen van video’s

Notta

Notta kun je het beste gebruiken voor het samenvatten van video’s en audio naar leesbare tekst. De toonaangevende AI-tool voor het maken van notities en het transcriberen van die gesprekken in geschreven tekst.

Notta is eigenlijk een AI-vergaderassistent met functies voor het maken van geautomatiseerde notities en samenvattingen. Wat Notta onderscheidt is zijn realtime transcriptie en AI-samenvattinggenerator. Het biedt ook een Notta Chrome Extension om audio van elke webpagina op te nemen, en heeft een gratis YouTube Video Summarizer tool om lange video’s te transcriberen en samen te vatten. Je kunt de tool voor spraak-naar-tekst en samenvattingen gebruiken op je Windows- of Mac-apparaten.

RunwayML

RunwayML heeft ook een transcriptiefunctie

YouTubeTranscript.com

Deze tool is kinderlijk eenvoudig. Voer het URL van de YouTube film in en hij geeft je de tekst. Dit instrument kan ook worden gebruikt om een film samen te vatten.

Jasper – het beste voor grote teams en bedrijven

Jasper’s videoscriptsjabloon en videosamenvattingsfuncties helpen je om een samenvatting te maken van elke YouTube-video. Met Text Summarizer kun je in een paar minuten beknopte en boeiende samenvattingen maken. De volgende stap is het invoeren van de prompt of het YouTube-videoscript dat je wilt samenvatten. Tot slot kun je op genereren klikken om de samenvattingsopties te krijgen.

Meer artikelen lezen over AI-video tools?