• Social Media Management Tools voor zelfstandig ondernemers

Social Media Management tools voor zelfstandige ondernemers

Social Media Management tools zijn inmiddels noodzakelijk voor een professionele benadering van je markt. Zeker nu sociale media meer gefragmenteerd zijn dan ooit. Vrijwel elke onderneming gebruikt meerdere social media kanalen. Het management van die kanalen kost tijd. Zeker wanneer je elke instrument via een app moet bijhouden. Om het goed te doen, heb je een social media management tool nodig.

Social media management tools voor ondernemers, daar zijn er honderden van. Met een goede tool kun je je social mediabeheer via één instrument beheren. Je kunt het plaatsen van berichten automatiseren analyseren en beheren, zodat je je kunt richten op het maken van content voor je (potentiële) klanten.


Workshop Contentmaken met AI

Lijst met social media management tools voor zelfstandig ondernemers

Hootsuite

Hootsuite is een platform voor het beheer van sociale media dat organisaties helpt om hun klanten te helpen met sociale media. Bij de start van Hootsuite was een gratis versie beschikbaar voor drie accounts. Dat is niet meer. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot één van ’s werelds uitgebreidste social media management platforms. Het kan gebruikt worden door zzp-ers, midden en klein bedrijf maar Hootsuite kent ook een Enterprise versie voor grote ondernemingen. Het platform bevat talrijke functies voor het beheren van socialemediakanalen; het creëren van content; en het plannen, inroosteren en optimaliseren van interacties op sociale media. De prijs is nu minimaal 99 euro per maand. Bekijk hieronder het filmje hoe je Hootsuite gebruikt

Buffer

In tegenstelling tot Hootsuite is Buffer software voor het beheren van sociale media, speciaal ontwikkelt voor kleine bedrijven. Buffer biedt hen de tools die je nodig hebt om berichten te plannen, de resultaten te analyseren en interactie aan te gaan met klanten. Buffer heeft ook een community van ondernemers die elkaar helpen met vraagstukken. Ook heeft Buffer onlangs een AI-assistent gelanceerd waarmee je in de tools zelf snel berichtjes kunt maken.

SproutSocial

Sprout Social is een populaire tool geworden voor het beheren van sociale media voor bedrijven die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om hun marketinginspanningen op sociale media vanuit één centrale locatie te beheren. Hoewel het best een dure oplossing is, met abonnementen die beginnen bij $249 per maand, is het rijk aan functies en gebruiksvriendelijk. In tegenstelling tot sommige tools voor het beheer van sociale media, maakt het verbinding met een breed scala aan sociale netwerken, zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube, Pinterest, TikTok en WhatsApp. Maar… duur is het wel. Ook Sprout Social heeft AI functionaliteiten.

Lately.ai

Lately is een AI-gestuurd platform voor sociale-mediamarketing dat marketeers helpt hun publicaties en bereik te vergroten. De AI van het bedrijf gebruikt je historische sociale-mediagegevens om te leren wat werkt en wat je vervolgens moet posten. Als gevolg hiervan kan Lately je productiviteit verhogen, de kosten voor sociale media en de tijd die nodig is voor het maken van content verlagen en het bereik vergroten.