• AI tools om sitemaps mee te maken

Sitemaps maken met AI

AI kan je werk vergemakkelijken. Dat weten we inmiddels wel. De creativiteit van AI-engineers kent geen grenzen. Voor het maken van een content audit is het handig om een goed overzicht te hebben alle webadressen (URL’s) zodat je een beoordeling kunt doen. Hieronder tref je een lijst aan met AI-tools voor het snel inventariseren van je website, het maken van een sitemap.

Waarom zou je een sitemap-generator gebruiken?

AI-sitemap generators zijn eenvoudig te gebruiken en vereisen geen ervaring. Je hoeft alleen maar het webadres van je website in te voeren en de generator analyseert je content en maakt automatisch een sitemap. Dat scheelt een hoop tijd vergeleken met het handmatig bijhouden van een sitemap in een Excel sheet. Het gebruik van een AI-gestuurde sitemap-generator biedt enkele belangrijkst voordelen:

1 Verbeterde zoekmachineoptimalisatie:

Een sitemap kan de zoekmachineoptimalisatie van je website verbeteren door zoekmachines te voorzien van een duidelijke en georganiseerde kaart van de content van je website. Dit kan leiden tot hogere rankings en een betere zichtbaarheid op de resultatenpagina’s van zoekmachines.

2 Verbeterde gebruikerservaring

Een sitemap kan gebruikers helpen efficiënter door je website te navigeren. De gebruikerservaring wordt beter.

3 Nauwkeurig en up-to-date

Het handmatig maken van een sitemap is gevoelig voor menselijke fouten. Dit kan leiden tot ontbrekende pagina’s of verouderde informatie. Het gebruik van een sitemap generator vermindert dit risico en zorgt ervoor dat je sitemap accuraat en up-to-date is.

Hieronder tref je een lijst aan met AI-sitemap generatoren

Taskade.com

Maak eenvoudig en nauwkeurig een sitemap voor je website met de AI-gestuurde sitemap-generator en til je zoekmachineoptimalisatie en gebruikerservaring naar een hoger niveau. Er is een gratis versie van Taskade beschikbaar en er zijn upgradeopties voor geavanceerde functies en onbeperkte AI-credits.

Relume.io

Deze AI-sitemap generator maakt sitemaps voor je volgende project met een AI-gestuurde Sitemap Builder. Met deze tool kunt u binnen enkele minuten projecten scannen, effectiever samenwerken met klanten, tijd besparen op onderzoek en ideeën genereren voor het gebruik van onze componenten. Hieronder tref je een korte impressie aan.

Impressie van Relome AI sitemapgenerator

Clickup.com

ClickUp Brain is ’s werelds eerste neurale netwerk dat taken, documenten, mensen en alle kennis van uw bedrijf met AI verbindt. Het is een projectmanager en schrijver op maat van uw manier van werken. Gebruik het om sitemaps te genereren. Naar eigen zeggen heeft ClickUp al meer dan 143.000 klanten. Zie bieden en een gratis sitemap impressie aan.

Mockflow.com

MockFlow helpt bij het plannen van websites met zijn SiteMap tool. Met behulp van de SiteMap app kun je eenvoudig een algemeen overzicht maken van de structuur je website en ook details toevoegen aan elke pagina in de structuur met status, beschrijving, bijlagen en opmerkingen. Maak online UX-sitemaps om websitearchitectuur te plannen of gebruikersstromen te creëren.

Mis je een sitemap tool?

Ontbreekt een sitemap tool die gebruikmaakt van AI? Nieuwe tools worden in dit marktsegment dagelijks op de markt gebracht. Heb jij goeie ervaringen met een sitemap tool die AI op een goede, integere manier gebruikt? Laat het weten in de comments!


Workshop Contentmaken met AI