• Vrouw met een vrolijke uitdrukking die twee duimen omhoog geeft met tekst over contentscore met AI.

Je contentscore bepalen met AI

Je contentscore is een numerieke waarde die varieert van 0 tot 100. Het is een meeteenheid die wordt gebruikt om vast te stellen hoe de inhoud van je content is geoptimaliseerd voor Google. Dit wordt gemeten in vergelijking met je concurrenten. Het vertegenwoordigt de kwaliteit en relevantie van de inhoud van de website met betrekking tot een bepaald trefwoord.

Let we eens kijken welke AI-instrumenten je kunt gebruiken om je contentscore te meten

InLinks gebruikt zijn algoritme voor de verwerking van natural language processing om inhoud te analyseren vergeleken met de concurrentie en deze vervolgens te scoren met een numerieke waarde variërend van 0-100. Deze contentscore wordt voornamelijk toegepast op blogs en artikelen om hun kansen op ranking voor een specifiek onderwerp vast te stellen. Over het algemeen staat een score tussen:

0- 49 staat voor de inhoud van slechte kwaliteit of irrelevante inhoud met minder kans om te ranken.
50-79 staat voor de inhoud van goede kwaliteit die waarschijnlijk goed scoort
80 – 100 staat voor zeer relevante, goed geoptimaliseerde, goede inhoud met de beste kans om te scoren.


Workshop Contentmaken met AI

Seo.ai

Met vele decennia ervaring in de zoekmachine-industrie, weten de Deense makers dat het maken van effectieve SEO-content of teksten lastig kan zijn. Ze hebben ervoor gekozen om te specialiseren in SEO. De complexiteit die moderne SEO vereist maakt dat denk ik een juiste keuze Seo.ai regelt alles van a tot z.

GetGenie

GetGenie Ai is een dochteronderneming van XpeedStudio, een prominente naam op het gebied van WordPress – zowel voor innovatieve thema’s als plugins. Om de contentscore te krijgen moet je GetGenie AI geïnstalleerd hebben in je WordPress dashboard.

Yoast

Met deze gratis website van SEO-optimalisatie tool Yoast kun je realtime kijken hoe je content scoort.