• Een artikel over aIt-tekst generatoren

SEO: Alt-tekst genereren met AI

Alt-tekst, of alternatieve tekst, speelt een cruciale rol bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat het zoekmachines helpt de inhoud van afbeeldingen op een webpagina te begrijpen. Door beknopte, relevante beschrijvingen van afbeeldingen te geven, vergroot alt-tekst de kans dat een website hoger scoort in de resultaten van zoekmachines.

Waarom is alt-tekst belangrijk?

Alt-tekst biedt context voor mensen. Het belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat bezoekers met verschillende mogelijkheden goed worden geholpen. Met alt-attributen kunnen schermlezers de informatie over afbeeldingen op de pagina lezen zodat mensen met een visuele beperking, slechtziendheid, of leercapaciteiten kunnen bekijken. Daarnaast biedt het context bij het zoeken naar afbeeldingen. Het helpt om zoekmachines zoals Google de inhoud van je foto’s beter te begrijpen en te rangschikken in de op afbeeldingen gebaseerde resultaten. Google laat je afbeelding zien in een zoekopdracht wanneer Google interpreteert dat de zoekopdracht het best wordt ondersteund door foto.

Lijst met Alt-tekst generatoren met AI

Ahrefs

Ahrefs’ Image gebruikt een taalmodel dat patronen, grammatica en woordenschat leert uit grote hoeveelheden tekstgegevens – en gebruikt die kennis vervolgens om mensachtige tekst te genereren op basis van een gegeven prompt of invoer. De gegenereerde tekst combineert zowel de geleerde informatie van het model als zijn begrip van de input.

Alttekst.ai – Alt-tekst generator met handige API

Deze tool genereert automatisch alt-tekst voor afbeeldingen in meer dan 130 talen. Alttekst.ai heeft een plug-in voor WordPress en je Chromebrowser zodat je als concertprofessional snel toegang hebt tot deze functie. Daarnaast integreert dit instrument met de marketing automation tool van Zapier en contentmanagement systeem Contentful.

Jina.ai – Alt-tekst generator met verbluffende resultaten

Jina AI is opgericht in 2020 en gevestigd in Berlijn, Duitsland en focussed op zogenaamde multimodale AI en open-source. Hier tref je hun tekst generator aan die verbluffend goed werkt.

Meer weten over SEO? Hieronder vind je een lijst met artikelen: