• Presentaties zijn een contentformat waarbij steeds meer AI wordt gebruikt.

Een presentatie, zuurstof voor je klanten

Een presentatie waarin content wordt gedeeld, is een basale vorm die meestal tekst en afbeeldingen combineert. Door middel van een PowerPoint-presentatie, die veelal online wordt gedistribueerd, ben je in staat klanten van nuttige informatie of achtergrondinformatie te voorzien. Ze zijn meestal gemakkelijk te maken; de meeste organisaties hebben ze beschikbaar. Evenals afbeeldingen, video, infographics en datavisualisatie zijn presentaties prima aanvullingen om ingewikkelde zaken uit te leggen.

Waarom presentaties zuurstof zijn voor je klanten

Dit contentformat werkt in elke fase van de customer journey. Een bekend presentatieplatform
is SlideShare van LinkedIn. Je realiseert awareness en autoriteit door je kennis in dit format te etaleren. Je bent dan in staat nieuwe klanten te bereiken, omdat ze op zoek zijn naar informatie. Een goede presentatie is waardevol in de Think-fase van de customer journey, waarin je klant je kent en je zijn vertrouwen moet winnen. Net als e-books en whitepapers wordt dit format ook aangeboden ter download. Je vraagt om gegevens, de klant krijgt voor niets heel veel waardevolle informatie en jij hebt een lead. Dit contentformat zijn daarom een goed middel in een inbound marketingstrategie.

Tips bij de inzet van presentaties

  • Houd voor de vindbaarheid rekening met de juiste keywords.
  • Laat je werk downloaden en vraag mensen om hun e-mail adres.
  • Plaats om traffic te genereren links in je content, die naar je website of videokanaal leiden.
  • Gebruik inspirerende afbeeldingen om mensen te boeien en publiceer regelmatig nieuwe presentaties. Vergeet niet de call-to-actions om mensen naar je website te leiden.

Lijstje met AI-presentatie tools

Gamma

Met Gamma kun je vrij goede presentaties maken waarmee je tijd kunt besparen. Voer een tekst in, dat kan een door AI gegenereerde tekst zijn waarin je de outline van je presentatie aangeeft. Denk daarbij aan zoiets als voor elke slide een titel en een tekst. Gamma genereert dan voor jou een presentatie. Wel even nalopen op foutjes maar je bespaart er een hoop tijd mee.

SlidesGo

Wanneer je gebrek hebt aan inspiratie of tijd kan SlidesGo je helpen met een goed idee. Deze AI-presentatiemaker is zelfs gratis in het gebruik.

Canva

Deze bekende contentmarketing tool beschikt ook over een AI-presentatiemaker.

Sendsteps.ai

Sendsteps.ai is makkelijk te gebruiken:

  1. Beschrijf je onderwerp
  2. Vul doelgroep en overige gegevens in
  3. De AI genereert de interactieve presentatie, ontwerp en inhoud
  4. Oefen
  5. Presenteer

Copilot voor je Microsoft PPT

Met Copilot kun je een presentatie maken, samenvatten en organiseren.