• AI-video tools drie categorieën

AI-video tools voor het maken van… video’s!

Er zijn veel AI-tools voor het maken van video’s. Deze helpen je video productie te versnellen. Ze verkorten de tijd die je nodig hebt van script tot eindresultaat. Vaak kun je sjablonen en andere handige, tools gebruiken om je video’s te bewerken, te genereren of op een andere manier je productiviteit te verbeteren.

Er zijn grofweg drie categorieën van video tools

Hoewel je deze categorieën kunt onderscheiden ‘groeien’ deze AI-video tools allemaal een beetje naar elkaar toe. Een bedrijf begint vaak aan een functionaliteit en voegt dan later nieuwe functies toe op basis van vragen van klanten. Grofweg bestaan de volgende categorieën;

1. Tekst-naar-video instrumenten

Generatieve AI-technologie is een echt gamechanger. Stel je voor; je kunt door het invoeren van een eenvoudige tekst, soms aangevuld met stilstaande beelden, bewegend videobeeld maken. Er zijn inmiddels heel krachtige toosl beschikbaar zoals OpenAI Sora. Maar er zijn veel meer instrumenten. De meeste tekst-naar-video instrumenten kun je bedienen met tekstprompts en hebben functionaliteiten zoals ondertiteling, achtergrondmuziek, en sjablonen. Het zorgt ervoor dat je snel korte video’s kunt maken. en een heel scala aan extra functies. Hier vind je een lijst met tekst-naar-video tools.

2. Beeld-naar-video instrumenten

Van beeld-naar-video AI, ook bekend als AI-Video synthese, is een geavanceerde technologie die AI-algoritmes gebruikt om statische afbeeldingen om te zetten in bewegende beelden of video’s. Deze technologie maakt gebruik van geavanceerde deeplearning-modellen, neurale netwerken en computervisie technieken om visuele content te analyseren en om te zetten zodat afbeeldingen tot leven worden gebracht. AI doet dit door beweging, overgangen en effecten toe te voegen aan de afbeeldingen.

Technisch werkt beeld-naar-video via meerdere stappen. Het combineert de verbeelding van foto’s met de AI-intelligentie. Het proces bestaat grofweg uit vier stappen:

Kenmerkextractie: Het AI-algoritme identificeert belangrijke kenmerken en elementen binnen de statische afbeelding(en), zoals objecten, kleuren, texturen en ruimtelijke relaties.

Tijdelijke Mapping: De geëxtraheerde kenmerken worden vervolgens op een tijdelijk kader gemapt, waarbij wordt vastgesteld hoe ze zich zullen ontwikkelen gedurende de tijd.

Bewegingssynthese: De AI genereert bewegingstrajecten, door te simuleren hoe de geïdentificeerde kenmerken op een natuurlijke wijze zouden bewegen in videobeelden die achterelkaar worden afgespeeld..

Audio-integratie: Optionele audio-elementen, zoals achtergrondmuziek of geluidseffecten, kunnen soms worden geïntegreerd om emotie toe te voegen aan het bewegende beeld.

Bekijk hier het artikel met de lijst van AI-video tools die werken van beeld-naar-video.

3. Videobewerkers

Vergeleken met desktop videobewerkingssoftware zijn AI video editing instrumenten geïntegreerd met een website en ze nemen minder opslagruimte en capaciteit van je computer in beslag. De meeste geavanceerde videobewerkingsfuncties vind je in AI video editing tools. Bekijk hieronder de lijst van de beste online AI-bewerkingstools, bedoeld om het bewerkingsproces te versnellen.

Meer artikelen lezen over AI-video tools?