Van beeld naar video. AI-tools om video te maken met foto’s.

Met deze beeld naar video instrumenten kun je foto’s omzetten in bewegende beelden. Over het algemeen zijn er 2 soorten AI-fotovideo tools. De ene combineert meerdere foto’s tot één video en de andere verandert één enkele afbeelding in een bewegende video.

Waar worden AI-tools voor het maken van video met foto’s voornamelijk voor gebruikt?

De eerste fotovideomaker wordt meestal gebruikt om video’s te maken die geplaatste worden op sociale media. Denk bijvoorbeeld aan een “one seconde each (1SE) day” type filmpje. Waarbij je dagelijks een foto of filmpje maakt van maximaal 1 seconde die wordt samengevat in een langere film. Maar ook video’s waarbij je bijvoorbeeld een afbeelding van jezelf upload om op basis van die afbeeldingen een avatar te maken.

De andere fotovideomaker is een echte AI-fotovideogenerator. Hierbij wordt AI-technologie ingezet om van een stilstaand beeld, bewegend beeld te maken. Denk daarbij aan een foto met de afbeelding an een gezicht daarop die kan praten of een foto met een afbeelding van een kopje koffie waar (in beweging) de warme damp nog vanaf komt.

AI-video’s maken van beeld naar video

RunwayML motionbrush

Motionbrush is een instrument waarvan ik enorm enthousiast ben. Het zorgt ervoor dat je van een stilstaand beeld waarin meerdere objecten worden afgebeeld, bewegende (video) beelden kunt maken. Runway is een van de meest geavanceerde AI-video tools en hiermee laten ze een echte doorbraak zien. Andere AI-video instrumenten zullen deze fan-tas-ti-sche functie over moeten nemen. Zie het filmpje hieronder hoe het werkt. Meer weten over RunwayML? Lees er hier alles over.

Fliki.ai

Fliki is veelzijdige AI-video tool die je gerust indrukwekkend mag noemen. Fliki is een echte conversie instrumenten die verschillende formats kan omzetten in video. Denk daarbij aan het maken van videoclips via tekst-naar-video, tekst-naar-spraak, blog naar video en ook beeld naar video-opties.

Fliki foto naar video uitleg

Appypie

Appy Pie heeft één duidelijke visie – technologie democratiseren en het mogelijk maken voor elk organisatie om geavanceerde AI-technologie te benutten en te integreren in de bedrijfsvoering. Het is een groot platform dat wereldwijd opereert en maken naam in zogenaamde “no-code” oplossingen. Je kunt bijvoorbeeld Apps bouwen met Appypie zonder dat je hoeft te programmeren. Maar AI-oplossingen voor het maken van verschillende video hebben ze ook, waaronder de beeld-naar-video oplossing.

Meer artikelen lezen over AI-video tools?