• Deze foto laat het logo zien van AI-video tool HeyGen met daarbij de tekst: alles over HeyGen, de AI-video tool

Alles over HeyGen de AI video tool

HeyGen is een goede optie voor bedrijven en particulieren die snel en gemakkelijk professioneel ogende video’s willen maken. Ook wanneer je deze in meerdere talen wilt maken. HeyGen doet meerdere dingen met betrekking tot het genereren van video’s en biedt veel functies op het gebeid van generatieve AI voor videoproductiedoeleinden. Zo heeft het een AI Avatar generator, AI-aangedreven tekst-naar-spraak en AI stem kloner. Deze tools zijn gebruiksvriendelijk voor contentmakers.

De laatste versie van HeyGen 5.0

Voor- en nadelen van HeyGen

AI in video is nog steeds in ontwikkeling, maar HeyGen is wel een van de meest veelbelovende AI-video instrumenten. De gebruiksvriendelijk interface van HeyGen heeft ingebouwde onboarding video’s waardoor je gemakkelijk de functies leert kennen. Je kunt ook je avatar aanpassen met opties zoals de kleding die je avatar draagt. Enkele nadelen zijn dat het platform werkt met een creditsysteem. Elke video die je maakt kost geld, dat is oké, maar je weet niet waarop je uiteindelijk uitkomt. De avatar functie lijkt nog in ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan beperkte gezichtsuitdrukkingen.

HeyGen functionaliteiten

Toen HeyGen voor het eerst werd gelanceerd, was het kernproduct een AI Studio die je in staat stelde om content te creëren met behulp van digitale avatars. Sindsdien is HeytGen geëvolueerd naar een platform dat diverse producten biedt.

  • Instant Avatars: Een digitale avatar die eruitziet en klinkt zoals jijzelf, zodat je niet langer voor een camera hoeft te staan.
  • Videovertaling: Zet video’s om in verschillende talen, terwijl de originele stem en lipbewegingen van de verteller behouden blijven.
  • Gepersonaliseerde Video’s: Maak gepersonaliseerde outreach-video’s voor elk unieke doelgroep.
  • Streaming Avatar: Betrek je publiek beter door een HeyGen-avatar te integreren in je livestreams en livechats.

AI Studio 3.0 

Oorspronkelijk was HeyGen een tool voor videobewerking. Door AI is hieruit heel krachtige software ontstaan. Hieronder een opname van een webinar van HeyGen die laat zien wat je kunt gebruiken in de AI studio en hoe je dit kunt benutten.

Videosjablonen

HeyGen bevat verschillende videosjablonen die verschillende elementen (tekst, afbeeldingen, muziek) rangschikken samen met je AI-avatar. Dit creëert overzicht voor het maken van nieuwe videoprojecten.

AI Avatar Video Creation

Deze maakt een levensechte kopie van een natuurlijke menselijke stem. De geluidskwaliteit is helder en zonder achtergrondgeluiden. Je kloont je stem met behulp van een audio-opname of vooraf opgenomen videobeelden. Dat kan in meerdere talen zoals Engels, Duits, Pools, Spaans, Italiaans, Frans, Portugees en Hindi. Je stem kan worden gebruikt op een van de publieke avatars of via een aangepaste avatar van jezelf. Dit is afhankelijk van je abonnementsvorm.

HeyGen Streaming Avatar

Gepersonaliseerde video

Je kunt gepersonaliseerde video’s maken voor elk marktsegment of klantengroep.

Pratende foto

Met de functie TalkingPhoto ben je in staat elke foto te animeren en een natuurlijke menselijke stem geven in meer dan 100 talen en accenten. Je kunt het script van wat je wilt dat je foto zegt invoeren.

Heygen werkt samen met Canva

HeyGen video vertaling

Meer artikelen lezen over AI-video tools?