• Videoscripts maken met AI

Videoscripts maken met AI

Een conventionele videoproductie vergt het maken van content veel tijd en middelen. Er zijn meerdere fases nodig, zoals het schrijven van het script, het maken van storyboards, filmen, monteren en post-productie. Dit hele proces kan dagen of zelfs weken in beslag nemen, afhankelijk van de complexiteit van het project. Filmen, bewerken en post-productie vereisen kennis van verschillende softwaretools. Naast mensen is er voor het maken van video’s ook apparatuur nodig zoals camera’s, verlichting, microfoons en videobewerkingssoftware.

De opkomst van kunstmatige intelligentie heeft dit proces echter aanzienlijk veranderd. AI-videomakers kunnen met een goede prompt visuals, animaties en effecten creëren. Onderaan dit artikel tref je een overzicht aan van vele AI-Video tools. Laten we eens kijken naar de lijst voor het maken van videoscripts met AI.


Workshop Contentmaken met AI

Lijst met tools voor het maken van videoscripts met AI

Maekersuite

Een videoplatform dat op basis van trends voorspelt wat werkt, om zo geweldige, originele content 10X beter te maken. Dat is de belofte die Maekersuite doet aan zijn gebruikers. Maekersuite richt zich vooral op videoscripts voor Marketing, sociale media, opleidingen en zakelijke video’s.

Veed.io

De AI-gestuurde videoscriptgenerator van VEED voorziet je van boeiende videoscripts die je kunt omzetten in films of korte video’s. Van de titel en openingsshots tot de tussenfilmpjes, dialogen, vertellingen en slotshots, de AI van VEED doet het voor je! Schrijf gewoon een prompt, selecteer de gewenste stijl en kies een formaat (YouTube-video, filmscène of TikTok-clip).

Het is gratis en toegankelijk vanuit je browser; je hoeft geen software te installeren. Je kunt zelfs voice-overs toevoegen zonder je stem handmatig op te nemen. Hiervoor kun je de AI-tekst-naar-spraak tool gebruiken. Voeg muziek, geluidseffecten en zelfs ondertitels toe om je video voor iedereen toegankelijk te maken.

Tinywow

Nadat je het onderwerp van het script hebt ingevoerd, kun je de tone of voice en de lengte kiezen. Klik op “Genereer” en je hebt binnen enkele minuten een YouTube videoscript. Als je niet tevreden bent met een deel van het script, kun je zelfs vragen om het te herschrijven. TinyWow heeft meerdere gratis online conversie middelen. Je kunt naast Video ook PDF, foto’s en andere zaken ‘omzetten’.

Denk aan het nabewerken van het script

Over het algemeen maakt een AI-video tool een goed script. Een goed script is echter geen garantie voor meer traffic en kijkers. Daarom is het verstandig altijd het script handmatig aan te passen aan het rankingsysteem van de zoekmachine.

Meer artikelen lezen over AI-video tools?