• Dit beeld is met AI gegenereerd en toont een jonge vrouw met een navy gestreept truitje aan die lacht naar de camera. Haar handen heeft ze omhoog waarmee ze uitdrukt dat haar takk gemakkelijk is met aAI tekst naar video. Dit is tevens de begeleidende tekst.

Video maken met AI van tekst-naar-video

Er zijn heel veel hulpmiddelen beschikbaar om jou als contentmarketeer te helpen. Hier een overzicht van handige AI tools voor video die je kunnen helpen bij het maken van bewegend beeld. En deze keer doen we dat natuurlijk niet in geschreven tekst maar door middel van veelal gegenereerde video’s! 

Lijst met AI-tools voor het maken van video

De belofte van deze AI-tools voor het maken van video is dat ze je veel werk uit handen nemen en veel goedkoper zijn dan het inhuren van acteurs, een videocrew of een editor. Daarnaast bespaar je een draaidag uit voor het maken van de video. Bekijk de filmpjes over AI-tools voor het maken van video en kies er eentje die bij jou past.

HeyGen

Deze is een van onze favorieten. HeyGen kun je integreren met Canva en is niet alleen snel maar ook fijn om te integreren met je al bestaande designs.

RunwayML

Runway is een online video-editor waarmee je op verschillende manieren AI-gegenereerde video’s kunt maken. De oplossing van Runway is een generatieve AI-tool waarmee video’s worden gemaakt vanuit tekst (text-to-video), vanuit afbeeldingen (image-to-video) of zelfs bestaande video’s kunnen aanpassen (video-to-video). Het genereren van video’s gebeuren door middel van prompts. Runway was een van de eerste bedrijven die zich op AI gegenereerde video’s toelegde.

Lumen5

Lumen5 is een instrument voor content hergebruik. Het maakt bijvoorbeeld een video op basis van een blogartikel. Richt zich vooral op de B2B markt. Lumen5 is al jarenlang een van de beste beeldgeneratie tools die ik ken. Het zet blogartikelen om in een video. Het is eigenlijk een AI-tool die gemaakt is om content te hergebruiken. Daarnaast hebben ze net als Synthesia een instrument om uitlegvideo’s te maken.

Adobe Premiere Pro

Pika.art

Pika.art is een AI videotool die je in staat stelt om op de regisseursstoel te zitten. Met Pika 1.0 biedt Pika Art een laagdrempelige manier om video’s te genereren op basis van jouw ideeën. In de eerste maanden sinds de oprichting van Pika is deze uitgegroeid tot een community van een half miljoen gebruikers, die elke week miljoenen video’s genereren. Pika AI video Tool, is ontwikkeld door Pika Labs. Dit is een not-for-profit organisatie met die het beheer heeft van Pika.art en is daarom gratis te gebruiken. Het betekent wel dat je video’s kunt genereren met daarin het Pika Labs watermerk. Pika stelt gebruikers in staat video’s te laten maken en bewerken in een breed spectrum van stijlen en genres. De video hieronder vertelt het hele verhaal.

Pika introduceerde als een van de eerste AI-Video tools de zogenaamde Lip Sync functie in samenwerking met AI-audioplatform ElevenLabs. Hiermee kunnen makers woorden geven aan mensen in AI-video’s en hun lipbewegingen synchroniseren. Dit betekent een nieuwe stap voorwaarts in AI-video. Filmmakers die AI-video gebruiken, kunnen hun personages nu een gesprek laten voeren. Voorheen konden AI-videokarakters niet spreken of moest er audio worden nagesynchroniseerd over een opname van hen. De Lip Sync functie is alleen beschikbaar voor gebruikers van Pika Lab die geabonneerd zijn op het Pro-abonnement.

Lumalabs.ai

Deze startup voor kunstmatige intelligentie in San Francisco, kondigde de release aan tekst-naar video, de Dream Machine, aan. Het stelt velen in staat om originele videocontent te produceren met ongekende snelheid en schaal. Het beste van alles? In tegenstelling tot Sora of Kling (die ik hieronder bespreek) Kun je kunt vandaag starten met Luma Dream Machine.

De lancering van Dream Machine vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de democratisering van door AI aangedreven videogeneratie. Terwijl concurrerende systemen zoals OpenAI’s Sora en Kuaishou’s Kling indrukwekkende capaciteiten hebben getoond, blijven ze alleen toegankelijk voor een selecte groep testers en partners. Luma AI heeft echter Dream Machine beschikbaar gesteld voor iedereen om gratis mee te experimenteren op hun website. Deze open aanpak kan Luma AI een voorsprong geven bij het opbouwen van een community van makers en ontwikkelaars rond hun platform.

TikTok Creative Assistant

Merken en ontwerpers kunnen TikTok Creative Assistant gebruike die in het TikTok Creative Center. TikTok Creative Assistant is een AI-gestuurde virtuele assistent die is ontworpen om op intelligente wijze samen te werken met merken en makers tijdens hun creatieve reis op TikTok. Deze AI-tool om video mee te genereren kan geïntegreerd worden met Adobe Express.

Sora

Sora is een tekst-naar-video AI-model van het bedrijf OpenAI dat ook eigenaar is van ChatGPT. Sora kan realistische en fantasierijke scènes maken op basis van tekstinstructies. Sora kan op basis van een tekstprompt van een gebruiker video’s genereren die tot een minuut lang zijn. Sora wordt beschouwd als een van de meest geavanceerde tekst-naar-video tools. Zie de video hieronder met meer informatie over deze AI-tool voor het maken van video

Kling

Tekst-naar-video tools Kling is gemaakt door het Chinese Kuaishou dat in China een toonaangevend content community en sociaal platform is. Het bijzondere aan Kling is dat het in staat is om complexe ruimtelijk-tijdelijke bewegingen te genereren en de kenmerken van de fysieke wereld te simuleren. Met deze mogelijkheden transformeert Kling tekstprompts in hoogwaardige AI-video’s die nauw de complexe bewegingspatronen en fysieke kenmerken van de echte wereld nabootsen. Kling beschikt ook over krachtige conceptuele combinatie- en verbeeldingsvermogens. De echtheid is echt indrukwekkend. De video hieronder is helemaal met AI gemaakt. Op dit moment is Kling alleen beschikbaar in China.

Synthesia

Synthesia creëert AI-gegenereerde videocontent, inclusief virtuele presentatoren en tekst-naar-videofuncties. Synthesia heeft ook een hele interessante Syntehsia Academy met een serie filmpjes waarmee je video leert maken.

VEO van Google (via VideoFX)

VideoFX is een experimentele technologie die je in staat stelt om je eigen synthetische video’s te genereren. Dat betekent kort gezegd van tekst naar video. VideoFX wordt aangedreven door Google’s Veo generatief model en gebruikt SynthID, Google DeepMind’s nieuwe watermerktechnologie, om een digitaal watermerk in alle video’s in te bedden. De gegenereerde video’s zijn nog experimenteel. Ongepast of onjuist inhoud kan dus nog voorkomen. Je kunt dit melden en op deze manier gebruikt Google de crowd om de AI te kunnen verbeteren.


LTX Studio

LTX Studio is een alles-in-één AI-videoplatform dat het hele filmproductieproces van concept tot eindmontage stroomlijnt. De tool is ontworpen om makers van alle niveaus in staat te stellen hun visies om te zetten in realiteit door middel van geavanceerde generatieve AI-technologie. LTX Studio kan automatisch video’s genereren (met effecten, muziek en voice-overs), biedt nauwkeurige framecontrole met 3D-rendering en zelfs stilistische aanpassingen van je video’s. Nadat je je prompt/concept hebt ingevoerd, zal LTX Studio doorgaan met het genereren van in totaal ongeveer 12 shots. Je kunt vervolgens elk van deze shots selecteren om ze verder te bewerken, waarbij je muziek, dialoog, geluidseffecten en meer kunt toevoegen.

Mis jij een AI-tool voor het maken van video?

Het AI videowerkveld breidt hard uit. Heb jij ervaring met een instrument en wil je die delen? Laat een bericht achter in de comments.