• AI-tools voor video

Video maken met AI van tekst-naar-video

Er zijn heel veel hulpmiddelen beschikbaar om jou als contentmarketeer te helpen. Hier een overzicht van handige AI tools voor video die je kunnen helpen bij het maken van bewegend beeld. En deze keer doen we dat natuurlijk niet in geschreven tekst maar door middel van veelal gegenereerde video’s! 

Lijst met AI-tools voor het maken van video

De belofte van deze AI-tools voor het maken van video is dat ze je veel werk uit handen nemen en veel goedkoper zijn dan het inhuren van acteurs, een videocrew of een editor. Daarnaast bespaar je een draaidag uit voor het maken van de video. Bekijk de filmpjes over AI-tools voor het maken van video en kies er eentje die bij jou past.

HeyGen

Deze is een van onze favorieten. HeyGen kun je integreren met Canva en is niet alleen snel maar ook fijn om te integreren met je al bestaande designs.

Lumen5

Lumen5 is een instrument voor content hergebruik. Het maakt bijvoorbeeld een video op basis van een blogartikel. Richt zich vooral op de B2B markt. Lumen5 is al jarenlang een van de beste beeldgeneratie tools die ik ken. Het zet blogartikelen om in een video. Het is eigenlijk een AI-tool die gemaakt is om content te hergebruiken. Daarnaast hebben ze net als Synthesia een instrument om uitlegvideo’s te maken.

Pika.art

Pika.art is een AI videotool die je in staat stelt om op de regisseursstoel te zitten. Met Pika 1.0 biedt Pika Art een laagdrempelige manier om video’s te genereren op basis van jouw ideeรซn. In de eerste maanden sinds de oprichting van Pika is deze uitgegroeid tot een community van een half miljoen gebruikers, die elke week miljoenen video’s genereren. Pika AI video Tool, is ontwikkeld door Pika Labs. Dit is een not-for-profit organisatie met die het beheer heeft van Pika.art en is daarom gratis te gebruiken. Het betekent wel dat je video’s kunt genereren met daarin het Pika Labs watermerk. Pika stelt gebruikers in staat video’s te laten maken en bewerken in een breed spectrum van stijlen en genres. De video hieronder vertelt het hele verhaal.

Pika introduceerde als een van de eerste AI-Video tools de zogenaamde Lip Sync functie in samenwerking met AI-audioplatform ElevenLabs. Hiermee kunnen makers woorden geven aan mensen in AI-video’s en hun lipbewegingen synchroniseren. Dit betekent een nieuwe stap voorwaarts in AI-video. Filmmakers die AI-video gebruiken, kunnen hun personages nu een gesprek laten voeren. Voorheen konden AI-videokarakters niet spreken of moest er audio worden nagesynchroniseerd over een opname van hen. De Lip Sync functie is alleen beschikbaar voor gebruikers van Pika Lab die geabonneerd zijn op het Pro-abonnement.

TikTok Creative Assistant

Merken en ontwerpers kunnen TikTok Creative Assistant gebruike die in het TikTok Creative Center. TikTok Creative Assistant is een AI-gestuurde virtuele assistent die is ontworpen om op intelligente wijze samen te werken met merken en makers tijdens hun creatieve reis op TikTok. Deze AI-tool om video mee te genereren kan geรฏntegreerd worden met Adobe Express.

RunwayML

Runway is een online video-editor waarmee je op verschillende manieren AI-gegenereerde video’s kunt maken. De oplossing van Runway is een generatieve AI-tool waarmee video’s worden gemaakt vanuit tekst (text-to-video), vanuit afbeeldingen (image-to-video) of zelfs bestaande video’s kunnen aanpassen (video-to-video). Het genereren van video’s gebeuren door middel van prompts. Runway was een van de eerste bedrijven die zich op AI gegenereerde video’s toelegde.

Sora

Sora is een tekst-naar-video AI-model van het bedrijf OpenAI dat ook eigenaar is van ChatGPT. Sora kan realistische en fantasierijke scรจnes maken op basis van tekstinstructies. Sora kan op basis van een tekstprompt van een gebruiker video’s genereren die tot een minuut lang zijn. Zie de video hieronder met meer informatie over deze AI-tool voor het maken van video

Synthesia

Synthesia creรซert AI-gegenereerde videocontent, inclusief virtuele presentatoren en tekst-naar-videofuncties. Synthesia heeft ook een hele interessante Syntehsia Academy met een serie filmpjes waarmee je video leert maken.


Mis jij een AI-tool voor het maken van video?

Het AI videowerkveld breidt hard uit. Heb jij ervaring met een instrument en wil je die delen? Laat een bericht achter in de comments.