• AI tekst generatoren lijst

AI tekst generatoren

een AI tekst generator is software die teksten genereert op basis van een vraag die je stelt, genaamd een prompt. Door de juiste vraag te stellen en kun je content genereren voor blogartikelen, webpagina’s, e-mails, zoekmachines en zelfs video’s of scripts voor video’s. Door gebruikt te maken van het RACON model ben je in staat om goede prompts te schrijven.

AI tools die teksten genereren

Dit zijn de ‘klassieke’ instrumenten ze kunnen allemaal tekst genereren.

  • ChatGPT moet deze AI-schrijftool nog geïntroduceerd worden? ChatGPT is de aanjager van het gebruik van handige AI schrijf tools over de hele wereld. Deze tool, ontwikkelt door Open.ai wordt door velen gezien als de leidende content genererende chatbot. Je kunt ‘m goed aansturen door aan te geven dat je jouw resultaat in het Nederlands wilt zien.
  • Gemini is een generatieve chatbot die content maakt. Eentje die je net als ChatGPT en de Google zoekmachine alles kunt vragen. Het is het antwoord van Google op ChatGPT
  • Copilot is AI chatassistent gemaakt door Microsoft die werkt met de nieuwste OpenAI-modellen, GPT-4 (tekst) en DALL-E 3 (beeld). Kort gezegd, het is de AI motor voor alle Microsoft 365 office apps. 
Workshop Contentmaken met AI

Gespecialiseerde AI tekst generatoren

Jasper.ai

Jasper is een professionele AI-schrijftool die meer doet dan alleen schrijven. Naast schrijven genereert Jasper ook kunst. Jasper biedt diverse schrijfopties aan van longform content voor artikelen, SEO-optimalisatie en een chatbot waarmee je kunt communiceren. Het is een betaald instrument die werkt in maar liefst 29 talen.

Writesonic

Het gratis alternatief van een hoger niveau voor ChatGPT voor het maken van content en het genereren van ideeën. Het wordt aangedreven door GPT-4 en is ontworpen om de beperkingen van ChatGPT aan te pakken. Naast content creatie helpt Writesonic ook met SEO and AI Chatbots.

Articoolo

Deze AI schrijftool maakt artikelen in enkele seconden. Het gebruikt natural language processing en machine learning-algoritmes om de context van het onderwerp te begrijpen en relevante inhoud te genereren. Het platform ondersteunt de Nederlandse taal.

Compose.ai

Heb je een writer’s block? Compose geeft je ideeën voor verhalen, blogberichten, websiteteksten of onderzoeksonderwerpen en meer. Op dit moment beschikbaar in Google Docs & Gmail. Via deze tool is het ook mogelijk zinnen opnieuw te formuleren door een tekst te markeren en te vragen deze te herformuleren. Ook e-mail schrijven of beantwoorden is mogelijk met de autoaanvulling optie. De tool leert van jouw schrijfstijl en stelt dan gepersonaliseerde zinnen voor.

Copy.ai

Is een alles-in-één AI content generator met meer dan 100 schrijfsjablonen en 25+ talen, waaronder Nederlands. Deze tool verschijnt regelmatig op nummer één in lijstjes van beste AI copy tools.

Copysmith

een gebruiksvriendelijke AI-schrijftool waarmee je gratis 7 dagen kunt experimenteren. Een interessante feature is de mogelijkheid om je team te taggen in de gegenereerde tekst om op die manier snel terugkoppeling te krijgen. Copysmith genereert tekst in 100+ talen. Niet alle features zijn in het Nederlands, maar Copysmith produceert wel Nederlandstalige teksten.