• AI tools voor podcasting

AI-audio tools voor podcasting

Volgens Wikipedia is een podcast is een audio-‘uitzending’ waarbij het geluidsbestand op aanvraag beschikbaar is door middel van webfeeds. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair. De term podcast is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor ‘uitzending’). Laten we eens kijken naar AI tools voor podcasts.

Podcast 2.0

De term podcast 2.0 staat voor een gedecentraliseerde vorm van podcast distributie. Het idee daarbij is om de grote podcast platforms zoals Apple en Spotify te omzeilen om podcasts te verspreiden.

AI-audio tools

Er zijn drie categorieën van AI-audio tools waarvan Podcast een categorie is. Ik noem hier

  1. AI-tools voor spraak, ook wel text to speech of tekst naar spraak tools genoemd.
  2. AI-tools voor het maken van muziek.
  3. AI-tools voor podcasts.

In dit artikel gaan we in op verschillende AI-tools voor het maken en bewerken van podcasts.

AI-tools voor podcasting

Adobe Podcast

Dit is een van de meest complete Audio-AI tools op de markt. Met deze software maak je hoogwaardige podcasts en voice-overs. Die klinken zodanig professioneel dat het lijkt alsof je ze in een geluidsstudio hebt opgenomen. Je hebt geen professionele apparatuur nodig want met de Mic Check functie word je geadviseerd over de beste plaats van je microfoon in je opnameomgeving. In de nabewerking knip, kopieer en plak je audio gewoon net als een tekstdocument. Tot slot biedt de tool een bibliotheek aan rechtenvrije muziek en met AI-API’s ben je in staat je audio te analyseren en te verbeteren.

Descript

Descript is een nieuw audio- en videobewerker die gebruiksvriendelijk is . Het heeft krachtige functies zoals het direct verwijderen van invulwoorden, tekst-naar-spraak en het verwijderen van achtergrondgeluiden, plus een complete suite voor het bewerken van videopodcasts. Bekijk de video hieronder.

Riverside

Een platform met veel functionaliteiten voor het maken van podcasts. Oorspronkelijk is Riverside een videoplatform waarmee je video, maar dus ook podcasts kunt bewerken. Het beschikt voer een AI-transcriptie tool die audio in meer dan 100 talen kan transcriberen. De AI-transcriptie is gebaseerd op Open AI. Daarnaast heeft Riverside geautomatiseerde spraakherkenning en bewerkingstools die net zo eenvoudig werken als het bewerken van een Word- of Google-document. Met de functie van Magic Clips identificeert Riverside de belangrijkste momenten in je opname en maakt daar kant-en-klare clips van je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor je social media. Tot slot heeft Riverside een leuke gadget, de AI Podcast naamgenerator voor wie geen inspiratie heeft of een naam kan bedenken voor zijn podcast.

Dit was het lijstje met AI tools voor podcasts. Wil je meer weten? Lees dan ook de andere blogs of volg een workshop content maken met AI.