• AI tools voor landingspagina's

Een landingspagina maken met AI-tools

Landingspagina’s verschillen van andere pagina’s op je website omdat ze zich richten op specifieke, doelen, namelijk dat je een door jou gewenst resultaat kunt behalen. Naast het verhogen van conversies, het verbeteren van betaalde advertentiecampagnes en het verkrijgen van nieuwe inzichten over je publiek, dragen ze bij aan de geloofwaardigheid van je merk. Een goed gemaakte landingspagina laat je klanten zien dat je hun belangen voor ogen hebt.

Een landingspagina is ook een goede plaats om reviews over je product of dienst te laten zien. Deze sociale bewijsvoering, ook wel social proof genoemd, overtuigt potentiële klanten en verhoogt vaak de conversie van je pagina.

Met landingspagina’s kun je verschillende kanten op. Je kunt ze inzetten om leads te genereren voor je bedrijf of directe verkoop realiseren. Hier heb je de focus van de klant waardoor je je kunt concentreren op de conversieratio’s in plaats van het geven van informatie of voorlichting. Benadruk vooral de functies en de voordelen van je producten en diensten omdat je bezoekers in principe al geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.


Workshop Contentmaken met AI

AI-tools voor het genereren van landingspagina’s bieden een overvloed aan innovatieve functies die gericht zijn op het verbeteren van de gebruikerservaring en het maximaliseren van conversiepercentages. Landingspagina’s zijn uitstekend om leads aan te trekken of conversies te genereren. En het lijkt erop dat hoe meer landingspagina’s je hebt, hoe groter de kans is dat je extra leads genereert.

Laten we eens kijken welke AI-tools voor landingspagina’s er zijn.

Unbounce

Smart Builder van Unbounce helpt je in een paar eenvoudige stappen goed presterende landingspagina’s te maken met AI. Geef gewoon wat informatie over je campagne en Smart Builder zal een lay-out voorstellen die ontworpen is om je (potentiële) klanten aan te spreken. Vul een paar vragen in en zie hoe de AI-landingspagina-creator direct branded pagina’s voor je genereert. Breng de wijzigingen aan die je wilt, voeg functionaliteit toe zonder code te gebruiken via apps en ga live met een landingspagina die zijn gemaakt om te converteren.

Taskade

Taskade is een generator voor het ontwerpen van landingspagina’s met mogelijkheden voor teams om samen te werken. Naast het creëren van lay-outs voor landingspagina’s, kan het platform ook workflows, en taken genereren. Taskade heeft handige functies om afzonderlijke werkruimtes op te zetten om meerdere teams gemakkelijk te beheren, gebruikersrechten toe te wijzen en te communiceren met je team via de ingebouwde berichtenfunctie, videochat en het delen van je scherm

Plai.io

Plai.io kan complete landingspagina’s genereren op basis van je bedrijfsnaam, bedrijfsomschrijving en enkele details over je product/dienst. Je kunt ook snel formulieren embedden voor het vastleggen van leads. Naast landingspagina’s kan Plai.io je ook helpen bij het creëren/beheren van advertentiecampagnes voor Facebook, TikTok, Google, Instagram en meer. Bovendien voert het platform automatische A/B-tests uit om de effectiefste advertentiecombinaties te identificeren.

Landingi

Landingi is een gebruiksvriendelijk platform dat het proces van het creëren en optimaliseren van landingspagina’s stroomlijnt via AI. Daarom is Landingi eenvoudig in het gebruik van een landingspaginabouwer die je helpt snel landingspagina’s op te zetten. Het bevat tijdbesparende functionaliteiten zoals Slimme Secties en Dynamische Tekstvervanging.

Er zijn een paar door AI aangedreven oplossingen binnen het platform. Allereerst heeft het een ingebouwde tekstgenerator gebaseerd op ChatGPT. Zo wordt alle tekst die je nodig hebt voor je landingspagina’s binnen de landingspagina bouwer worden geleverd. Ook heeft de tool een gebruiksvriendelijke drag-and-drop interface zodat je geen coderingsvaardigheden nodig hebt. Tot slot kun je kiezen uit meer dan 400 templates voor landingspagina’s, secties en pop-ups. Hiermee is Landingi een heel volledig instrument.

Deze tools kunnen heel gemakkelijk gecombineerd worden met analyse tools om je conversie te optimaliseren.