• AI Customer Journey Mapping Tools

AI-tools voor customer journey mapping

Klanten gaan zowel offline als online op onderzoek uit. Ze bezoeken lang niet altijd je website of winkel voor informatie en advies over jouw product of dienst. Klanten hebben miljoenen bronnen tot hun beschikking, die niet in dienst staan van jouw bedrijf. Voordat ze tot aankoop overgaan, informeren ze zich heel goed via verschillende kanalen. Dat is de klantreis of customer journey van de klant.

Wat is Customer journey mapping?

Het maken van een customer journey map is het proces van het vormen van een visuele weergave van de processen, behoeften en percepties van klanten gedurende hun interacties en relatie met een organisatie. Het helpt je inzicht te krijgen in de stappen die klanten nemen – de stappen die je ziet en niet ziet – wanneer ze interactie hebben met je bedrijf.

AI-tools voor customer journey mapping

Met de komst van Artificial Intelligence is het mogelijk sneller de customer journey te mappen. Hieronder een aantal AI-tools voor customer journey mapping:

Kissmetrics

Kissmetrics analyseert klantdata om inzicht te verkrijgen in klantgedrag. Het begrijpen van klanten is essentieel om nieuwe klanten of gebruikers aan te trekken en bestaande klanten te behouden. Elke klant wil zich begrepen en verzorgd voelen. Als professional wil je weten waar klanten zich bevinden in de klantlevenscyclus. Kissmetrics stelt je in staat om aangepaste communicatie te bieden en het klantenserviceteam ondersteuning te bieden.

Taskade

Het maken van een customer journey map kan uitdagend en tijdrovend zijn. Hier kan een door AI aangedreven generator helpen. Hier zijn enkele redenen waarom je een door AI aangedreven generator zou kunnen gebruiken:

  • Snel en gemakkelijk: Een door AI aangedreven generator kan in enkele minuten een customer journey map maken, waardoor je tijd en moeite bespaart.
  • Aanpasbaar: Je kunt je gebruikersreis kaart aanpassen aan je specifieke behoeften en voorkeuren.
  • Inzichtelijk: Een door AI aangedreven generator kan inzichten bieden in de ervaring van je klant die je misschien niet had overwogen.

Taskade is eigenlijk een allround tool die AI inzet om marketeers te helpen. Hieronder tref je een filmpje aan met een overzicht

Mixpanel

Mixpanel stelt je in staat klantreizen te analyseren en het gedrag van klanten en interacties te analyseren. Dat doet Mixpanel vanuit een visie dat iedereen alle antwoorden die ze nodig hebben binnen handbereik moeten hebben, zodat iedereen in de organisatie de impact van je werk kan zien. Daarmee ben je beter in staat geïnformeerde beslissingen te nemen. In de kern van Mixpanel bevindt zich een op gebeurtenissen gebaseerd datamodel. Elke gebeurtenis is een interactie met je product en bedrijf. Het registreert dus alle interacties zodat bedrijven kunnen analyseren hoe en waarom hun gebruikers communiceren, converteren en behouden blijven op het internet en op mobiele en slimme apparaten. En vervolgens gebruiken ze die gegevens om hun bedrijf en producten te verbeteren.

Amplitude

Amplitude analyseert je klantreis en identificeert fricties bij klanten om te converteren. Dit Customer Data Platform helpt je bij het identificeren wat wel en niet werkt in een campagne.