• AI e-mailmarketing tools

AI e-mailmarketing tools

AI e-mailmarketing tools bieden marketeers en contentprofessionals een slimme, schaalbare en innovatieve aanpak om met hun doelgroep of klanten te communiceren. AI kan je helpen bij het opstellen van teksten, het segmenteren van je publiek en het analyseren van resultaten. Met zoveel AI-tools die momenteel op de markt zijn, hoe kies je dan het juiste e-mailmarketingplatform?


Workshop Contentmaken met AI

Waarom zou je AI willen gebruiken in e-mailmarketing?

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van AI in e-mailmarketing is dat het tijd bespaart terwijl de prestaties verbeteren. De routinematige processen waar je tijd aan besteedt, kunnen sneller worden gedaan en je kunt je geoptimaliseerde campagnes sneller lanceren.

De meeste AI e-mailmarketing instrumenten worden aangedreven door machine learning, wat betekent dat ze datapunten (van jouw bedrijf en soms jouw branche) gebruiken om je te helpen je e-mailstrategie te optimaliseren. Je hoeft niet te gissen wat het beste werkt, omdat de AI analyseerte en kijk naar je e-mailhistorie. Je bent in de gelegenheid je prestaties te vergelijken met die van je concurrenten.

Waar let je op bij een AI e-mailmarketing tool?

Personalisatie: Een van de eerste dingen waar je naar op zoek gaat, is een tool die goede personalisatie opties biedt. AI e-mailmarketing tools kunnen je helpen met het maken van gepersonaliseerde e-mails. Denk daarbij aan gepersonaliseerde onderwerpregels tot de aanbiedingen die je in een email wilt doen. Personalisatie leidt in de regel tot hogere openingspercentages en conversies.

Contentcreatie: Je zult ook willen zoeken naar functies die je kunnen helpen om content te creëren voor e-mails. Gebruik de AI-tools om ideeën te genereren of laat het relevante berichten creëren voor je doelgroep.

Automatiseren: AI e-mailmarketing tools kunnen ook veel taken automatiseren die betrokken zijn bij e-mailmarketing, zoals het verzenden van vervolgberichten of het segmenteren van je lijsten. Deze automatisering zorgt ervoor dat je als contentprofessional kunt concentreren op meer strategische zaken minder tijd kwijt bent aan e-mailbeheer.

Rapportages: Kies een e-mailmarketingplatform met uitgebreide analyses en rapportages om je campagneprestaties inzichtelijk te maken. Meten is weten! De inzichten verkregen uit e-mailgegevens kunnen toekomstige beslissingen vergemakkelijken. Overweeg om AI te gebruiken om resultaten te analyseren en mogelijkheden voor optimalisatie te identificeren.

Integratie: Kies daarnaast voor een oplossing die integreert met je bestaande e-mailmarketingprogramma en apps. Integraties vergemakkelijken workflowautomatisering, verhogen de productiviteit van het team en maken samenwerking tussen mensen aan e-mailcampagnes mogelijk. Processen stroomlijnen stelt je in staat om meer te bereiken in minder tijd.

Predictieve analyse: Tijdige en relevante e-mails zijn belangrijk. AI kan gebruikersgedrag voorspellen, zoals de waarschijnlijkheid dat een abonnee een aankoop doet of zich uitschrijft, waardoor marketeers campagnes kunnen versturen naar de juiste persoon, op het juiste moment.

A/B-testen: AI-gestuurde A/B-testtools helpen marketeers bij het optimaliseren van e-mailonderwerpregels, content en verzendtijden om betrokkenheid en conversies te maximaliseren.

Gedragsmatige triggers: AI wordt gebruikt om e-mails te activeren op basis van specifiek gebruikersgedrag, zoals herinneringen voor achtergelaten winkelwagentjes of heractiveringsmails voor inactieve abonnees. Deze triggers worden veelal gebruikt bij leadgeneratie.

Anti-spam: AI wordt gebruikt om de bezorgbaarheid van e-mails te verbeteren door spamachtige inhoud te identificeren en te filteren.

Lijst met e-mailmarketing tools die AI gebruiken

Intuit / Mailchimp

Intuit Assist werkt over de Intuit-platforms heen, inclusief Mailchimp, om je te helpen met de handmatige aspecten van je e-mailmarketing. Van het omzetten van data naar bruikbare inzichten tot het op grote schaal produceren van gepersonaliseerde content.

Jasper.ai

Jasper ontwikkelt zich steeds meer tot een allround instrument voor contentprofessionals. naast tekst genereren, tone of voice genereren en video heeft Jasper ook een AI e-mailmarketing tool.

Mailmodo

Mailmodo biedt een uitgebreid scala aan e-mailmogelijkheden me AI in. Hieronder een korte video.

Bronnen in dit artikel over AI e-mailmarketing tools