• AI tools beeld naar storytelling

AI van beeld naar storytelling

Elke afbeelding heeft een verhaal te vertellen. Met beeld-naar-storytelling AI-tools kun je deze verhalen achter het beeld onthullen met de kracht van kunstmatige intelligentie? Beeld naar story-tools werken relatief eenvoudig. Je upload je afbeelding, zoekt een verhaaltype, zoals meme, sprookje, blog, social media bericht of comment uit en, AI genereert voor jou een verhaal op basis van die afbeelding.

Hoewel elke tool op zijn website beloofd “heel anders” te zijn, lijken ze wat betreft deze functie sterk op elkaar. Upload je input, genereer je verhaal. De moeite waard om te melden is dat veelal een nabewerking van je verhaal noodzakelijk is. Er is altijd ruimte is voor verbeteringen en nieuwe functies. Dit werkveld belooft met de bestaande functionaliteit een snelle en handige ervaring door eenvoudige afbeeldingen om te zetten in levendige verhalen.

Lijst met AI-beeld naar storytelling tools

Magickimg

Deze tool heeft meerdere functies waaronder een AI-Image-to-story functie. Andere functies zijn bijvoorbeeld het genereren van memes, stickers, emoji’s en je kunt ook je eigen portret omzetten in een emoji’s. De tool werkt eenvoudig en snel.

Picstone

Met Picstone komen je foto’s als het ware tot leven. De AI-tool analyseert de afbeelding en schrijft daarbij een verhaal op basis van de fotoanalyse. Het biedt een extra laag van tekst aan je foto’s .

Photor.io

Hoe Photor.io werkt:

Stap 1: Upload je foto door een foto te selecteren en te uploaden. Photor.iol ondersteunt verschillende beeldformaten. Gebruik voor het beste resultaat hoge-resolutie afbeeldingen.

Stap 2: Genereer je verhaal nadat je foto is geüpload. De AI analyseert de elementen in je foto en gebruikt deze om een uniek verhaal te creëren. Het genereren van het verhaal duurt enkele seconden tot een minuut.

Stap 3: Lees door het door AI gecreëerde verhaal dat je foto heeft omgezet in een hopelijk boeiend verhaal!

Stap 4: Opslaan of delen biedt je de optie om het verhaal te downloaden, als tekst of een opgemaakt document. Deel je verhaal via sociale media of via e-mail.


Workshop Contentmaken met AI


Meer doen met afbeeldingen? Lees ook deze artikelen: