• Adverteren op sociale media

Adverteren op social media

Met adverteren op sociale media maak je gebruik van sociale mediaplatforms om producten, diensten of merken te promoten bij een doelgroep. Je maakt een advertentie op sociale medianetwerken om de aandacht van gebruikers te trekken en hen aan te moedigen een voor jou gewenste acties te ondernemen. Denk daarbij aan het genereren van leads door zich in te schrijven op een nieuwsbrief, het doen van een aankoop of het bezoeken van je website bezoeken.

De markt voor adverteren is sterk aan wijzigingen onderhevig. De platforms passen voortdurend de interface aan waarmee je adverteert. Daarom verwijzen we hieronder naar de uitlegpagina’s van de belangrijkste sociale media platforms om op te adverteren.


Workshop Contentmaken met AI

Facebook

Bereik nieuwe en bestaande klanten terwijl ze met anderen in contact komen en vind community’s op Facebook, op Instagram, in Messenger en in WhatsApp.

Meta – Instagram

Adverteer je bedrijf en bereik je volgende klanten met precieze targeting en praktische statistieken.

LinkedIn

LinkedIn heeft verschillende advertentieformats beschikbaar voor adverteerders.

YouTube

Er zijn verschillende soorten advertenties die tijdens of naast je video’s kunnen verschijnen als je video monetization hebt ingeschakeld. YouTube kent advertentieformaten in de onderstaande vóór (“pre”), tijdens (“mid”) of na (“post”) de video weergeven. YouTube heeft ook speciaal een YouTubekanaal voor adverteerders. (hoe kan het ook anders :-)) met waardevolle informatie.

X (voorheen Twitter)

Of je nu video, afbeeldingen of woorden wilt gebruiken – of een combinatie van de drie – er is een advertentie-indeling die past bij je bedrijfsdoelen.

Pinterest

Ook Pinterest biedt hulp aan voor nieuwe adverteerders door middel van een community. En, leuk om te weten, er zijn meer categorieën waarmee je kunt adverteren dan je denkt!

TikTok

Adverteren op TikTok is gemakkelijk. Gewoon inloggen en de eenvoudig user interface helpt je verder.

TikTok wordt nog steeds vooral gedomineerd door Gen Z, maar sinds 2020 zijn ook steeds meer oudere gebruikers begonnen het platform te gebruiken. Volgens Statista is het aandeel van 24-34-jarigen op het platform 31%. Tegelijkertijd is de demografische groep van 35-44 jaar ongeveer 13,1%. Met zo’n breed scala aan leeftijden vertegenwoordigd op het platform, is er een goede kans dat je doelgroep erop te vinden is.

De inhoud van TikTok bestaat uit video’s van 15-60 seconden. En TikTok heeft een gebruiksvriendelijk selfservice advertentieplatform dat het eenvoudig maakt om een advertentiecampagne te maken. Als je doelgroep uit Babyboomers bestaat, is TikTok-adverteren niet effectief.

Snapchat

Snapchat wordt vaak over het hoofd gezien wanneer marketeers praten over sociale reclame. Snapchat-advertenties zijn volledig schermvullende, onopvallende advertenties die gebruikers zien tussen organische inhoud door.

Advertenties op Snapchat kunnen een afbeelding of video zijn. Ze variëren van 3 seconden tot 3 minuten lang en moeten een 9:16 beeldverhouding hebben met een minimale resolutie van 1080px x 1920px. Er zijn twee uitzonderingen op deze regel: Lens AR en Filters advertenties, die gesponsorde elementen zijn die mensen gebruiken in hun eigen content.

Er zijn veel verschillende advertentievormen beschikbaar op Snapchat zoals: foto- en video advertenties, collectie advertenties (voor e-commerce bedrijven), Story ads voor meer verhalende advertenties en commerciële advertenties. Dat zijn advertenties die je niet kunt ontlopen en bereik garanderen. Tot slot heb je nog lens advertenties en filter advertentie vormen. Lees er alles over op de website van Snapchat.