• AI-tools voor je advertentiestrategie. De afbeelding laat een vrouw zien die door een muur breekt en roept.

AI-advertentietools

Er zijn acht instrumenten om je contentmarketing strategie te formuleren. Het zijn tactieken, methoden en technieken die je kunt inzetten. Elk contentmarketing instrument heeft specifieke eigenschappen die nuttig zijn om klanten te informeren. Welk instrument je inzet is afhankelijk van een aantal factoren. De hoeveelheid tijd die je hebt, je financiële en creatieve situatie en de beschikbaarheid van technologische hulpmiddelen. In dit artikel kijken we naar je advertentiestrategie en hoe AI je hierbij kan helpen, de beschikbare AI-advertentietools. Maar eerst kijken we naar ChatGPT en hoe de ervoor kan zorgen dat content van uitgevers, door betaling, zichtbaarder wordt in ChatGPT.

Laten we kijken hoe artificial intelligence je kan helpen met je advertentiestrategie.

AI-advertentietools

Grofweg kun je de AI-advertentietools in categoriseren in contentcreatie, oftewel het genereren van content in de vorm van een advertentie. Conversieoptimalisatie, het real-time analyseren en optimaliseren van je CTR en het analyseren van de kwaliteit van je advertentie.

AdZis 

AdZis is een AI-contentproductietool voor het genereren van productbeschrijvingen en tekstuele inhoud voor e-commerceadvertenties op basis van productgegevens. De tool helpt dus niet met het plaasten of analyseren van advertenties maar met het maken ervan.

Albert

Een AI-platform voor digitale marketing dat continue je advertentiecampagnes verbeterd en aanpast aan wijzigende omstandigheden. Denk aan advertentie optimalisatie, performance maximalisatie, het personaliseren van advertenties op grote schaal. Je linkt Albert aan je programmatic account zoals Bing, Google, Instagram, YouTube en TikTok. Van Google is Albert zelfs een officiële partner.

Phrasee

Bij Phrasee draait het om effectiviteit van gegenereerde advertenties. Door je advertenties te maken met Phrasee beloven ze meer clicks en conversies. Phrasee zet zich in door vast te stellen welke zinsdelen en woorden de beste resultaten opleveren en past de advertentieteksten daaraan aan. Door jarenlange experimenten met content nemen ze het ‘buikgevoel’ uit handen en weten ze waar je doelgroep op aangaat. Ze A/B testen alles en actualiseren je content dan realtime.

VidMob

VidMob is een platform voor het maken en bewerken van videoadvertenties met behulp van AI. Het biedt vooral een rationele score voor je creativiteit. Dit helpt bij het consistent houden van je verschillende advertentiecampagnes bijvoorbeeld. Het draagt bij aan een verbeterde ROAS (Return On Ad Spend).

Cognitives

Cognitives is een platform dat zich richt op media inkoop door deze te contextualiseren en te personaliseren. Met het product DSP (Digital Signal Processing) zijn ze in staat de context van advertenties aan te passen met behulp van Deep Learning technologie.

Emotiva

Dit Italiaanse bedrijf gebruikt artificial intelligence om iemands aandacht en reactie op advertenties te meten door hun gezichtsuitdrukking en het aandachtsniveau te analyseren. Hiermee wordt de effectiviteit van een advertentie gemeten.

Ad Intelligence

Optimaliseer je betaalde campagnes met inzicht in het advertentienetwerk en creatieve werk. Meet de share of voice en het gebruik van mobiel. Deze tool laat je zien hoe je advertenties presteren op verschillende kanalen en geeft je informatie over hoe de advertenties van je concurrenten presteren. Hiermee wordt je geïnspireerd om creatieve verbeteringen en advertentieplaatsing te doen.

Omneky

Is een AI-advertentieplatform dat vooral op schaal gepersonaliseerde advertenties genereert. Met behulp van deze generatieve AI-tool kun je snel duizenden geoptimaliseerde advertenties genereren en deze vervolgens afstemmen op verschillende doelgroepen. Omneky kan zelfs bepalen welke advertenties de meeste weerklank hebben, zodat je je advertentiecontent kunt verbeteren. De tool werkt met platforms zoals LinkedIn, Reddit, TikTok, Youtube, Facebook, Snapchat en Instagram.

AiAdvertising

Dit is een AI-aangestuurd datagedreven reclamebureau. Door een helder proces, data-analyse, persona’s, creatie, activatie en performance helpt AiAdvertising je met ROI/ROAS, conversieoptimalisatie en loyalty. Ze gebruiken bewezen tools en strategieën om zowel het budget als de prestaties van je advertentiecampagnes te optimaliseren.

Celtra maakt automatisch gebruik van AI om variaties van je advertentiecreaties op schaal te genereren. Celtra neemt één creatief stuk dat je hebt gemaakt en genereert vervolgens talloze variaties voor verschillende platforms, formaten en stijlen. Dit maakt het gemakkelijk om letterlijk duizenden middelen automatisch te genereren. (Serieus, als je variaties van advertenties handmatig maakt, zou je dat niet moeten doen).

ChatGPT’s Preferred Publishers Program voor uitgevers

OpenAI heeft al sinds juli 2023 samenwerkingsmogelijkheden gepromoot aan uitgevers van nieuws via het Preferred Publishers Program. Dit initiatief begon met een licentieovereenkomst met het persbureau Associated Press. Andere partnerschappen omvatten Axel Springer, The Financial Times, en de Franse krant Le Monde. Dit Preferred Publisher Program is exclusief voor geselecteerde, hoogwaardige redactionele partners. Het doel is om de ontdekking van content en betrokkenheid van ChatGPT-gebruikers met de merken en content van uitgevers te vergemakkelijken. Een uitgeverij die meedoet aan het programm krijgt prioriteit in de plaatsing en het verrijken van het merk in chatgesprekken. En belangrijker nog, hun content krijgt voorrang.

De financiële prikkels voor deelnemende uitgevers zijn verdeeld in twee categorieën: gegarandeerde waarde en variabele waarde. Gegarandeerde waarde is een licentiebetaling die de uitgever compenseert voor het toestaan van OpenAI om toegang te krijgen tot hun gegevensarchief, terwijl variabele waarde afhankelijk is van het succes van de weergave, een maatstaf gebaseerd op het aantal gebruikers dat betrokken is bij gelinkte of getoonde content.

In ruil voor deze betalingen krijgt OpenAI de mogelijkheid om ChatGPT-modellente trainen op de content van een uitgever. Tevens krijgt het een licentie om die informatie te tonen in ChatGPT-producten, compleet met vermelding en links.

Het programma is ontworpen om een betere ervaring voor OpenAI-gebruikers te creëren en de betrokkenheid naar browsen te verschuiven, d.w.z. in zoekresultaten met links. Ongeveer 25% van de ChatGPT-gebruikers gebruikt al de browsefunctie, maar OpenAI verwacht dat een meerderheid van de gebruikers dit zal doen zodra de functie breed wordt uitgerold.

8 opties voor je contentmarketing strategie

Dit was het voor het de AI-advertentietools voor het instrument adverteren. Je kunt meerdere instrumenten tegelijkertijd inzetten. In het Content Marketing Canvas kiezen we instrumenten per fase van de klantreis. Andere instrumenten zijn